Каравеловци презентираха свой вестник

Снимки- клуб "Аз, фоторепортерът"

Мултимедийна презентация на вестника си „Каравеловец” направиха днес в СОУ „Любен Каравелов”  ученици от Клуб „Млад журналист” по проект УСПЕХ, с ръководител главният учител Живко Русев.

Представителната изява на младите журналисти се проведе в специализираните компютърни кабинети в училището. Идеята за мултимедийно представяне идва от наскорошното преоборудване на кабинетите с модерни компютърни станции за работа в мрежа.

Представянето на вестника си учениците от Клуб „Млад журналист”, които в мнозинството си са дванайсетокласници, насочиха към своите съученици от пети клас.

Освен презентиране на в. „Каравеловец”, петокласниците имаха възможност да направят и обзорен преглед на дейностите на журналистическия клуб, както и на Клуб „Аз, фотографът” – илюстриращи училищния живот и всички изяви на СОУ „Любен Каравелов”, свързани с предстоящото отбелязване на 55-годишнината на училището.

Представянето пред петокласниците според замисъла на Клуб „Млад журналист” има освен поруляризаторска, и образователна цел, тъй като по-големите ученици имаха възможност да покажат наученото в областта на информационните технологии и да разяснят на малките каравеловци  процесите по създаването на собствена медия.

Клуб "Млад журналист" -СОУ "Л.Каравелов"

Каравеловци представиха днес своя училищен вестник

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини