КТ Подкрепа: Ще настояваме за мандатност на директорите в образованието

Председателят Юлиян Петров и зам.председателят на синдикат "Образование" към КТ Подкрепа бяха днес в Димитровград

Платформа от важни въпроси, касаещи проблемите в образованието са подготвили синдикалистите от КТ Подкрепа към основните участници в предстоящите избори през май.

Бъдещите управници ще трябва да отговорят на въпроси за финансиране на образованието, начина на управление на директорите, както и контрол върху ръководствата на училищата.

"Темата  за мандатността на директорите ние няма да се уморим да я повдигаме и ще настояваме тя да залегне в следващия проекто-закон за образованието", заяви в Димитровград шефът на синдикат "Образование" Юлиян Петров.

Заедно със своя заместник, Петров бе днес в тук за среща с членове на "Подкрепа" от местната структура.

Лидерът посочи, че миналият парламент е взел предвид много малко от предложенията на синдикатите за промени в образованието.

Но мандатността е нещо, което го има в Европа и по света, затова ние ще продължим да настояваме тя да се въведе и в България, каза още синдикалният лидер. Той подчерта, че проблем е и атестацията на учителската професия, като и върху това ще трябва да се произнесе новоизбраното Народно събрание.

От КТ Подкрепа уточниха, че приемат с резерви идеята всеки учител да си има свое портфолио, нещо, което ще доближи преподавателите до новото мислене на учениците. Въпреки това, подкрепят начинанието, което може да помогне за въвеждането на т.нар. гражданско образование у нас.

След днешната среща представители на тукашната структура на КТ Подкрепа заминават на тридневен семинар в Минерални бани, където ще дискутират промени в Кодекса на труда. Обучението е част от кампанията за синдикално образование.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини