В аванс: Димитровградски ученици си припомниха как да сърфират безопасно в интернет

Денят за безопасен интернет бе отбелязан днес в Димитровград

С общински форум в Димитровград днес бе отбелязан Международния ден за безопасен интернет. Инициатор на мероприятието бе СОУ "Любен Каравелов".

"Решихме тази година форумa да е в Градска библиотека "П.Пенев", за да сме по-близо до новите технологии", разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net  гл.учител в СОУ-то Живко Русев.

По думите му, целта на една такава иницатива е преди всичко възпитателна. И тази година събитието е под патронажа на депутата от ГЕРБ и дългогодишен преподавател Катя Чалъкова.

Тя ще уважи форума в следобедните часове, заедно с лектор от столицата.

Тази сутрин мултимедийна презентация по темата за безопасното сърфиране в мрежата гледаха ученици от 8 до 12 клас и от 5 до 7 клас.

Основната тема бе "Светът на интернет - мойте права и отговорности". По забавен начин учениците се вписаха в инициативата - чрез он лайн тест и он лайн кръстословица.

Засегнати бяха темите за безопасното запознанство в интернет, сексуалната злоупотреба и непознатите опасности в мрежата.

Гл.учител в СОУ "Л.Каравелов" Живко Русев откри втория общински форум за безопасен интеренет в Димитровград

Международният ден за безопасен интерент се отбелязва на 7 февруари

Международният ден за безопасен интернет се отбелязва по света на 7 февруари. Целта е насърчаване на безопасно и отговорно ползване на глобалната мрежа сред подрастващото поколение и младите хора.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини