Второкласничка с голямата награда от конкурса за сурвачки в Димитровград

Специална награда на кмета на Общината Иво Димов, която отиде при Мария Жекова от 2 клас в ОУ "Алеко Константинов"

175 сурвачки, изработени от деца от 11 училища в Общината са участвали в конкурса, който обяви през ноември Общината, Историческия музей и Детски и младежки център в Димитровград.В него са се включили и школи на ОП "Детски и младежки център". Награждаването на победителите се проведе днес във фоайето на Историческия музей. 

В надпревата имаха право да участват деца от 1 до 8 клас, а направленията бяха три - най-автентична, най-оригинална и най-красива сурвачка. На жулито му бе много трудно да определи победителите, защото във всяка сурвачка са вложени труд и любовта на децата", коментира директорът на музея Елена Георгиева.

Най-напред бе дадена специална и най-голямата награда на кмета на Общината Иво Димов, която отиде при Мария Жекова от 2 клас в ОУ "Алеко Константинов".Алековци бяха и най-активни в този традиционен за Димитровград конкурс, като са участвали с близо 80 сурвачки.

Утре, 13 декември всички творения от конкурса ще бъдат показани в базар, който има благотворителна цел. Началото му е в 12:00 часа пред сградата на Общината.

Средствата от продажбата ще отидат за лечението на 33-годишната Биляна Колева от димитровград, която има заболяване на гръбначния стълб, което може да я обездвижи напълно. За нейната история ви разказахме преди време. Биляна се нуждае от 36 000 евро за операция в Германия, след четири неуспешни интервенции у нас. До момента са набрани 29 600 лв. Младата жена няма доходи, самотна майка е и се грижи за 10 -годишен син.

Имената на наградените по възрасти и категории - вижте в снимките по-долу!

175 сурвачки участваха в конкурса тази година
Изработеното от децата бе изложено във фоайето на Историческия музей

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини